Arad: 7.261 de elevi din Arad primesc burse, în valoare de circa 2,6 milioane lei, de la primărie

7.621 de elevi din Arad primesc burse în cel de-al doilea semestru din partea primăriei municipiului Arad. Valorea totală a burselor este de peste 2,6 milioane lei, iar proiectul a fost aprobat în ședința Consiliului Local care a avut loc marți.

Conform viceprimarului municipiului Arad, Călin Bibarț, „au fost aprobate de 54 de burse de performanţă, 75 de burse de studiu, 6.357 burse de merit şi 1.135 burse sociale. Alte proiecte importante de pe ordinea de zi au vizat lucrările de reparații ale mai multor școli”.

În ceea ce privește cuantumul burselor, acesta este de 90 de lei – bursa de
performanţă, 80 de lei –  bursa de merit, 70 de lei – bursa de studiu şi 60 de lei – bursa socială.

Repartizarea burselor pe fiecare unitate de învăţământ s-a realizat conform solicitărilor fiecărei unităţi de învăţământ.

Cele mai multe burse de performanță și de merit

Astfel, cele mai multe burse de performanţă, 11, vor ajunge anul acesta la Colegiul Naţional “Moise Nicoară” şi la Liceul Naţional de Informatică Arad. Tot Colegiul Naţional “Moise Nicoară” figurează şi cu cele mai multe burse de merit, 816 la număr. Aproape 700 de burse de merit ajung la Colegiul Naţional “Preparandia – Dimitie Ţichindeal” şi tot pe atâtea la Colegiul Naţional “Vasile Goldiş” Arad. Cel mai mare număr de burse de studiu, 17, au fost repartizate Liceului cu Program Sportiv Arad.