Arad: 200 de transportatori din vestul țării au plecat, miercuri, cu 2 avioane, la mega-protestul de la Parlamentul European. „Suntem discriminați de cei din vest. Într-un cuvânt: nu ne prea vor”

Transportatorii români pregătesc un mare protest, miercuri, în fața Parlamentului European de la Strasbourg. Mitingul are loc în perioada în care Parlamentul discută modificările regulamentelor de transporturi despre care românii susțin că îi discriminează și îi scot de pe piață.

200 de persoane din vestul țării, în special patroni și directori de firme de transport marfă, au plecat, miercuri dimineață, cu 2 avioane charter de pe Aeroportul Interanțional Arad pentru a participa la protestul pe care transportatorii din estul Europei îl organizează în fața Parlamentului European de la Strasbourg, cu începere de la ora 11, ora României, însă protestarii se vor așeza în dispozitiv cu începere de la ora 9.

Având la ei vuvuzele, fluiere, pancarde și steaguri ale României, transportatorii sunt nemulțumiți de regulamentul de mobilitate, care susțin românii, introduce conceptul Europei cu 2 viteze și discriminează țările din est, care au aderat la UE după 2007.

Alte persoane din Arad au plecat mai devreme cu mașini mici, iar la protest vor merge și șoferii de camioane care vor fi în zonă.

Transportatorii mai spun că măsura efectuării timpului de odihnă în hotel în loc de cabina camionului nici nu se poate aplica în acest moment, pentru că nu există infrastructura necesară, puține parcări având și hoteluri.

Din România, un alt avion cu protestari pleacă din din zona Suceva, reprezentând ATM Bucovina, membră FORT. Protestul de la Strasbourg este autorizat pentru 900 de persoane din România, Bulgaria, Lituania, Estonia și Polonia.