Arad: 7 culoare de dezinfectare de tip tunel și mochetă care preia din vapori și dezinfectează încălțămintea, amplasate la două spitale din municipiul Arad 

7 culoare de dezinfectare de tip tunel pentru cadrele medicale, dar și mochetă colectoare care preia din vapori și dezinfectează încălțămintea au fost amplasate la 2 spitale din municipiul Arad, a anunțat conducere Spitalului Clinic Județean pentru Situații de Urgență Arad.

La spitalul din Grădiște, amenajat pentru pacienții suspecți sau confirmați cu SARS CoV-2, s-au montat cinci dispozitive de dezinfecție. Acestea sunt montate la intrarea pe fiecare tronson al clădirii și sunt folosite pentru dezinfectarea rapidă și eficientă a personalului medical care intră în contact cu pacienții suspecți sau infectați cu virusul SARS CoV-2.

Alte două Tunele de Dezinfectare au fost donate pentru secțiile de la fostul Spital Matern, de pe strada Episcopiei.

Șase dispozitive de dezinfectare au fost donate de Asociația Dania, cu sprijinul sponsorilor, iar unul a fost donat de un grup de antreprenori din Arad.

Conform dr. Cătălin Hreniuc, membru în Grupul de Suport pentru Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad, dispozitivele sunt deosebit de importante pentru cadrele medicale care lucrează în acest spital deoarece se realizează o dezinfectare rapidă, iar costumele de protecție pot fi folosite mai multe ore
„De asemenea, pe dușumea, s-a montat o mochetă colectoare care preia din vapori și dezinfectează încălțămintea”, a mai declarat dr. Cătălin Hreniuc, membru în Grupul de Suport pentru Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad.

Aparatele pot folosi orice tip de biocid (dezinfectant) și sunt prevăzute cu senzor optic de pornire, cu program de reglare a duratei de funcționare și de sensibilitate. Pompa pentru spray-ul de biocid are acumulatori, pentru a putea fi folosită și în caz de avarie.