Arad: 7 români, judecați în Ungaria, după ce au traficat în condiții chinuitoare 51 de migranți din Irak, pe la Nădlac

7 români vor fi trimiși în judecată în Ungaria, dupăce au traficat 51 de migranți prin punctul de trecere a frontierei Nădlac din județul Arad, anunță agenția de presă ungară MTI.hu pe fluxul în limba română, citând site-ul Inspectoratului General de Poliție din Ungaria, police.hu. Ancheta poliției din Ungaria s-a încheiat cu propunere de trimitere în judecată. Dosarul, care are circa 4.000 de pagini, a fost trimis Parchetului din Szeged.

Cazul a început a început după ce poliţiştii maghiari de la Poliţia de Frontieră Nădlac au efectuat, pe data de 17 august 2017, controlul a două camionete cu numere de înmatriculare de România şi au descoperit că în spaţiul destinat mărfurilor din prima camionetă, traficanții au înghesuit 34 de migranţi ilegali care s-au declarat a fi cetăţeni irakieni, iar în cea de-a doua camionetă au găsit alte 17 persoane care au spus, la rândul lor, că au cetăţenie irakiană.

Cei 7 cetățeni români sunt cercetați pentru chinuirea victimelor şi a săvârşirii, în complicitate, a infracţiunii de trafic de migranţi.

Polițiștii au capturat la faţa locului doi cetăţeni români, iar în colaborare cu autorităţile române, anchetatorii au reuşit identificarea altor cinci cetăţeni români care au participat la săvârşirea infracţiunii.

Cu o singură excepţie, autorităţile române au predat suspecţii autorităţilor din Ungaria, aceştia aflându-se încă de atunci în arest. Unul dintre suspecţi se află, în acest momnt, în detenţie în România, după ce a fost condamnat definitiv pentru săvârşirea unei alte infracţiuni.

Sursa info: mti.hu

Sursa foto: police.hu