Arad: A început construcția noului cămin studențesc din Arad. Investiția, în valoare de 14 milioane de lei

Lucrările de construire a unui nou cămin studenţesc, pentru Universitatea „Aurel Vlaicu” Arad, au început, marţi, clădirea urmând să fie finalizat[ în termen de un an, după o investiţie de 14 milioane de lei.

Conducerea universităţii şi autorităţi locale au participat la o ceremonie de inaugurare a şantierului, în cadrul căreia a avut loc şi o slujbă religioasă oficiată de arhiepiscopul Aradului, Timotei Seviciu.

Căminul se construieşte lângă clădirea Facultăţii de Design, în cartierul Grădişte, şi va avea o suprafaţă desfăşurată de 2.700 de metri pătraţi. Imobilul va avea parter, patru etaje şi mansardă, cu 64 de camere şi 150 de locuri de cazare. La fiecare nivel va exista o sală de lectură, o chicinetă, o spălătorie şi o uscătorie.

Valoarea totală a lucrărilor este de 14 milioane de lei, din care 13 milioane reprezintă finanţare de la Ministerul Dezvoltării, prin Compania Naţională de Investiţii, iar un milion de lei este cofinanţarea Universităţii „Aurel Vlaicu”.

Conform rectorului UAV, Ramona Lile, investiția va creşte capacitatea de absorbţie a universităţii.

„Am mizat mult în ultimii ani pe Facultatea de Design, care a şi devenit un reper zonal. Am pornit specializări noi, avem studenţi din alte judeţe şi din străinătate, de aceea căminul acesta este foarte necesar”, a mai declarat Ramona Lile.

„Aradul se dezvoltă, iar această dezvoltare se bazează pe studenți. Pentru un județ puternic, avem nevoie de universități puternice. Mă bucură această investiție care consolidează Universitatea „Aurel Vlaicu”, dar pe de altă parte arată și aprecierea de care se bucură și în Capitală. Consiliul Județean Arad are un parteneriat strategic cu Universitatea, avem programe și proiecte comune și ne susținem reciproc”, a declarat președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca.

În acest an de studii, Universitatea „Aurel Vlaicu” Arad a pus la dispoziţia studenţilor 462 de locuri de cazare în două cămine. Tarifele includ zece mese şi sunt cuprinse între 170 şi 250 de lei pe lună, pentru locuri în camere cu patru sau două paturi.

Sursa foto: Consiliul Județean Arad