Arad: Cu 25 la sută mai multe viroze decât la începutul sezonului, iar medicii din Arad se așteaptă ca numărul să crească în continuare

Numărul virozelor înregistrate decătre medicii din Arad este în creştere de la o săptămână la alta, iar faţă de prima săptămână a lunii octombrie, când au început raportările de sezon, este mai mare cu 25%.

Conform unui raport prezentat marți decătre Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Arad, în ultimele şapte zile au fost raportate 1.464 de viroze constatate de medici în cabinete sau spitale, faţă de 1.153 în prima săptămână a lunii octombrie, creşterea numărului de pacienţi fiind de 25%.

Conform medicului epidemiolog Mihaela Cîtu, din cadrul DSP, ultima raportare a datelor de la medici este de marţi dimineaţă, iar la raportarea de marţea trecută fuseseră 1.204 viroze, constatându-se o creştere săptămânală a numărului de îmbolnăviri de la începutul sezonului.

Mai mult, medici se așteaptă la o creştere şi mai accentuată a numărului de îmbolnăviri cu afecţiuni de sezon, având în vedere că urmează o răcire accentuată a vremii.

În ultimele şapte zile, 26 de pacienţi cu viroze au fost internaţi, majoritatea copii.

În cazul pneumoniilor, a fost constatată, de asemenea, o creştere a numărului de pacienţi, la 227 în ultima săptămână, faţă de 170 în prima săptămână din octombrie.

DSP nu are în evidenţă, deocamdată, niciun caz de gripă.

Conform instituţiei, din cele 19.470 de doze de vaccin antigripal repartizate judeţului de către Ministerul Sănătăţii, 7.140 au sosit în două tranşe, toate fiind distribuite unităţilor sanitare şi medicilor de familie, pentru vaccinarea personalului medical şi a bolnavilor cronici sau a persoanelor cu risc de complicaţii severe la gripă. Până la finele lunii noiembrie vor fi primite şi restul dozelor, toate urmând să fie distribuite medicilor de familie, pentru vaccinarea populaţiei.

În judeţul Arad, sezonul virozelor a început cu un val de îmbolnăviri, în prima săptămână din octombrie fiind înregistrate 1.153 de cazuri, cu 50% mai multe decât anul trecut în aceeaşi perioadă.