Arad: Accident între trenul Brad-Arad și o mașină. O persoană a ajuns la spital, iar circa 60 de pasageri, blocați pe calea ferată

Un accident între un tren și o mașină a avut loc, sâmbătă seara, în județul Arad, la trecerea la nivel cu calea ferată de pe drumul județean 791, la ieșirea din comuna Zimandul Nou către orașul Sântana. Trenul Regio Trans care circula pe ruta Brad-Arad a lovit o mașină, o persoană fiind transporată la spital și câteva zeci de călători rămând blocați pe calea ferată.

La fața locului au ajuns mai multe echipaje de medici, polițiști și pompieri.

Conform purtătorului decuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad, Călin Domșa, „la fața locului s-au deplasat Descarcerarea Grea cu 3 subofițeri, Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgebță Zimandu Nou și un echipaj dincadrul Serviciului de Ambulanță Județean, stația Sântana”.

„Victima, o persoană din mașină, este transportată de SMURD Arad la Unitatea de Primiri Urgențe dincadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad pentru că acuză dureri toracice și dureri la coloană. Niciun călător din tren nu a fost rănit. În garnitura de tren implicată în accident se aflau circa 60 de calatori, în momentul de față au mai rămas aproximativ 20-25 de călători, ceilalți deplasându-se cu alte mijloace de transport auto ale unor rude sau cunostințe. Trenul Regio Trans este incalzit, motoarele funcționează, iar călătorii nu sunt expuși frigului”, a mai declarat purtătorul decuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad, Călin Domșa.

Atât calea ferată, cât și drumul județean sunt blocate în acest moment.
Polițiștii continuă cercetările în acest caz.