Arad: Accidentul de pe pod: mașina a căzut de la înălțimea de 8-9 metri. Victimele ar fi suporteri ai echipei UTA

2 tineri au murit pe loc și alți 2 tineri au fost răniți, dintre care unul este în stare critică, într-un grav accident care a avut loc, joi seara, municipiul Arad.  Accidentul a avut loc pe cel mai circulat pasaj rutier din municipiul Arad, care leagă cartierul Micălaca de centrul orașului.

Primele informații arată că din cauza vitezei și pe fondul neatenției la volan mașina în care se aflau cei 4 tineri cu vârste cuprinse între 21 și 28 de ani a plonjat din cel mai înalt punct al podului rutier, a rupt parapeții și un stâlp și a căzut cu roțile în sus de la înălțimea de 9 metri.

Conform purtătorului decuvânt al Poliției Arad, Claudia Iuga, „accidentul din această seară a avut loc în jurul orei 20,20, când un tânăr de 24 de ani, din Arad, a condus un autoturism pe Calea Radnei, înspre Podgoria, iar pe pasajul rutier Micalaca a pierdut controlul asupra direcției de deplasare, părăsind partea carosabilă prin partea dreaptă, rupând parapetul de metal al pasajului, plonjând apoi de la aproximativ 9 metri înălțime. În urma impactului au decedat conducătorul autoturismului si un tânăr de 21 de ani, fiind rănit grav un alt tânăr de 28 de ani si rănit ușor un tânăr de 24 de ani”.

2 tineri au murit pe loc, al treilea este grav rănit. Cel de-al patrulea tânăr care se afla autourism, dar ar fi reușit să iasă din mașină, s-a ales cu răni. Cei 2 răniți au fost transportați la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad. Mai multe echipaje de polțiști, medici și pompieri au ajuns la fața locului.

Conform purtătorului decuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad, maior George Pleșca, „Detașamentul de Pompieri Arad a intervenit cu 2 autospeciale – 1 descarcerare și 1 SMURD Terapie Intensivă Mobilă – cu sprijinul unei autospeciale a Serviciului de Ambulanță Județean (SAJ) Arad la un accident rutier produs în municipiul Arad: o mașină căzută de pe pod”.

„În momentul sosirii la locul accidentului, echipajele au găsit 3 victime încarcerate, dintrecare 2 decedate, toți bărbați. O victimă în viață a fost descarcerată, predată către echipajul SMURD în stare foarte gravă și transportată către Unitatea de Primiri Urgențe de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad. A mai existat o a patra victimă care a ieșit singură din mașină, prezenta răni la nivelul capului și a fost preluată decătre echipajul SAJ și transportată la Spitalul Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad. Înălțimea de la care a căzut mașina este de cca 8-9 metri”, a mai declarat purtătorul decuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad, maior George Pleșca.

Conform unor informații, tinerii plecaseră de la pregătirea coregrafiei pentru meciul pe care echipa UTA Arad îl va avea sâmbătă cu Poli Timișoara. De altfel, în mașina care a fost extrem de avariată au fost găsite bannere de ale suporterilor.

Polițiștii continuă cercetările în acest caz.

Sursa foto: Inspectoratul pentru Situații de Urgență Arad