Arad: Târg de Bucate Regale, la Săvârșin, unde Familia Regală are singura reședință privată din România

Ceade-a 3 ediţie a Târgului de bucate regale, care va reuni producători agricoli de pe Valea Mureşului, dar şi alţi producători care fac performanţă în agricultură, va avea loc vineri, 26 octombrie, în comuna Săvârşin, unde Casa Regală are un cunoscut domeniu cu castel, singura reședință privată a Familiei Regale din România. La târg și-au confirmat prezența și furnizori ai Casei Regale, dar și producători din Ungaria.

Conform primarului comunei Săvârșin, Ioan Vodicean, „Din partea producătorilor locali, numărul persoanelor interesate ca să expună la acest târg a crescut și acesta este un lucru benefic pentru noi. De fapt, asta și vrem să încurajăm poducătorii locali să își expună produsele, să și le poată evalua la adevărata lor valoare și să poată până la urmă să le vândă, ca rezultatul muncii lor să fie concretizat într-un venit adus familiei. (…) Vor găsi atât produse agricole, produse alimentare, produse ale apicultorilor, bineînțeles că avem și o expoziție de utilaje agricole și utilaje de uz gospodăresc. Am invitat de această dată și furnizori ai Casei Regale. Avem promisiunea că va participa vestitul producător al magiunului de Topoloveni. Să vedem dacă nu s-a întâmplat nimic din punct de vedere al timpului destul de nevaforabil, a condițiilor meteo, dacă va mai ajunge, dar eu sper să se întâmple acest lucru, ca să ajungă. (…) Am invitat inclusiv dintr-un oraș cu care Săvârșin este înfrățit, respectiv orașul Bihar Cheresteș. Am fost weekendul trecut la un târg similar în acest oraș frumos de la granița cu România-Ungaria și am invitat producătorii care au expus la acel târg ca să participe și la ediția de la Săvârșin. O parte dintre ei s-au aflat interesați așa că vineri îi așteptăm ca să își expună produsele și să vândă în zona Săvârșinului”

Târgul va avea loc cu începere de la ora 13 pe platoul dintre sala de evenimente și Căminul Cultural din comuna Săvârșin.

Învață cum să-și prezinte produsele cât mai bine

„În ziua de 26 octombrie, de obicei, de Sfântul Dumitru, suntem în acest an la ediția a treia a Tâgului de Bucate Regale la Săvârșin, și am dorit ca să îl împământenim acest târg, acestă manifestare, pentru că am văzut că de la prima ediție și la cea de-a 2a cu atât mai mult, a fost foarte bine primit decătre localnici, în primul rând, dar și de către cei care au venit din afara Săvârșinului ca să viziteze acest frumos eveniment al toamnei. Am dat prin acest târg, posibilitatea producătorilor locali, ca să facă schimb de experință cu alți producători din alte zone ale județului sau chiar ale țării și să poată să își expună produsele, să vadă cum se valorifică, ce măsură vor trebui să acționeze pentru ca producția lor agricolă, produsele lor agricole, să poată să fie cât mai bine primite pe piață”, a mai declarat primarului comunei Săvârșin, Ioan Vodicean.

Spectacole de muzică populară

Atmosfera va fi întreţinută de către tineri interpreţi de muzică populară din comuna Săvârşin, membrii ai ansamblului Valea Mureșului Săvârșin.