Arad: Activitate suspendată într-o secție de votare din municipiul Arad. Motivele

Activitatea a fost suspendat, duminică, timp de 10 minute la secția de votare numărul 8 din municipiul Arad din cauza fluxului mare de alegători în momentul în care a sosit urna mobilă.

Conform preşedintelui Biroului Electoral Judeţean Arad, judecătorul Cosmin Branc, preşedintele secției a decis suspendatea votului timp de zece minute, pentru efectuarea procedurilor la preluarea buletinelor din urna mobilă, în condiţiile în care era un flux mare de alegători, doar pe lista suplimentară fiind înregistrare 150 de voturi. Votarea a fost reluată imediat ce personalul a finalizat aceste proceduri. În afara secţiei respective aşteptau zeci de persoane, însă nu au fost semnalate incidente pe perioada suspendării activităţii.

Până duminică la ora 19.00, la BEJ Arad au fost înregistrate patru sesizări, una vizând un viceprimar care ar fi dat indicaţii alegătorilor cu privire la cum să voteze, într-o secţie de votare din orașul Pâncota,

Alte două sesizări au fost depuse de către persoane fizice nemulţumite că au aşteptat aproximativ 30 de minute pentru a fi găsiţi pe liste până să li se ofere buletinele de vot şi ştampilele. O a patra sesizare a fost depusă de pacienţi de la Secţia Oncologie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă, nemulţumiţi că nu li s-ar fi asigurat intimitate când au votat prin intermediul urnei mobile.

Cele patru sesizări urmează să fie discutate de către BEJ Arad.