Toți banii alocați regiunii de vest a României pentru modernizarea drumurilor transfrontaliere au fost câștigați decătre județul Arad, iar autoritățile vor să modernizeze o rețea de drumuri județene care să constituie o alternativă la cel mai circulat drum național din vestul țării, DN7.
Consiliul Județean Arad a aprobat, miercuri, cofinanțarea proiectului. Astfel, cu o investiție de circa 1,5 milioane de euro, Consiliul Județean a adus 10,1 milioane de euro din fonduri europene și guvernamentale. Tronsonul care va fi modernizat este de 32,5 km, pe traseul Curtici-Sânmartin-Socodor-Nădab.
Prin construirea șoselei de centură a orașului Curtici și a tronsonului Socodor-Nădab, se va scoate traficul de tranzit din Curtici și Chișineu Criș, parțial, pe relația Vărșand-Arad. Centura orașului Curtici va fi finanțată de Primăria orașului Curtici, pe o lungime de 7,3 km.
Președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca, și vicepreședintele Consiliului Județean Arad, Sergiu Bîlcea, au prezentat miercuri detalii privind proiectul de modernizare a drumurilor județene transfrontaliere.
Conform vicepreședintelui Consiliului Județean Arad, Sergiu Bîlcea, „este un proiect ambițios, foarte important pentru vestul județului, care face parte din strategia noastră de a uni orașele din această zonă: Nădlac, Pecica, Curtici și Chișineu Criș. Finalizând aceste drumuri, vom avea o rețea de infrastructură bine pusă la punct și poate vom convinge guvernul României să deschidă și alte puncte permanente de trecere a frontierei pe raza județului Arad”.
„Am insistat foarte mult pentru acest proiect, care creează un culoar paralel cu Drumul Național 7 și degrevează de trafic unul dintre cele mai circulate drumuri din vestul României. Consiliul Județean Arad a câștigat, cu acest proiect, întregul buget alocat regiunii de vest a României pentru modernizarea drumurilor transfrontaliere”, a declarat președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca.
Lucrările la rețeaua de drumuri transfrontaliere au început pe tronsonul Nădlac-Pereg, modernizat în toamna anului 2018.
Consiliul Judeţean Arad administrează cca 1200 de km de drumuri judeţene, din care şi-a propus ca să reabiliteze în acest mandat cca 300 de km.