Arad: Alți 47 de migranţi, prinși la Nădlac pe autostradă. Este al 2-lea caz în câteva ore

Un nou transport demigranți, de această dată cu 47 de persoane, a fost descoperit, luni, decătre polițiștii de frontieră maghiari și români de pe autostrada Nădlac-Arad într-un camion din Turcia, a anunțat, luni, agenţia ungară de presă MTI, pe fluxul în limba română.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie din judeţul Csongrád, Szilvia Szabó, a declarat că şoferii camionului turcesc au vrut să

treacă graniţa spre Ungaria în zorii zilei de luni, la Csanádpalota. În urma controlului mijlocului de transport poliţiştii maghiari şi români au descoperit în compartimentul pentru marfă cei 47 de migranţi ascunşi, care s-au declarat a fi cetăţeni irakieni, iranieni şi sirieni.

Cei doi şoferi de cetăţenie turcă sunt cercetați pentru trafic de migranţi, în timp ce migranții din camion sunt cercetați pentru trecere ilegală a frontierei de stat.

Cazul vine dupăce în weekend Poliția de Frontieră Română a anunțat că a descoperit 15 migranți din Irak, cu vârste cuprinse între 7 și 47 de ani, descoperiți ascunși într-un microbuz de marfă din Turcia pentru a trece ilegal granița.

Polițiștii de frontieră continuă cercetările în acest caz.