Arad: Ambulatoriul Integrat al Compartimentului de Boli Infecțioase Copii, în circuit medical. General managerul unei mari companii, Aniela Mladin, desemnată „Ambasador al Voluntariatului în județul Arad”

Ambulatoriul Integrat al Compartimentului Clinic de Boli Infecțioase Copii Arad va intra, în perioada următoare, în circuit medical, în urma modernizării secţiei printr-un parteneriat al administraţiei, Asociaţiei „Cetatea Voluntarilor”, mediului de afaceri şi a unor arădeni „inimoşi”, a anunțat, vineri, Consiliul Județean Arad.

Președintele instituției, Iustin Cionca a subliniat faptul că apreciază eforturile tuturor investitorilor arădeni care au făcut donații consistente Spitalului, iar în acest sens a desemnat-o astăzi pe doamna Aniela Mladin, general manager al Gualapack Nădab, Ambasador al Voluntariatului în județul Arad.

„Mulțumim încă o dată fiecărui donator pentru implicarea și responsabilitatea de care a dat dovadă. Ne-am unit eforturile, iar rezultatele parteneriatului dintre administrație și societatea civilă sunt remarcabile. Lucrările pe care le face societatea civilă merg mult mai repede, pe când administrația se confruntă cu birocrația și legislația stufoasă. De aceea, fiecare efort, al fiecărui cetățean contează pentru a oferi servicii medicale de calitate pacienților. Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad a pregătit masterplanul, adică prioritățile pentru următorii ani, și avem nevoie de 200 milioane de euro să aducem acest spital la standardele cerute de Uniunea Europeană. La rândul său, Consiliul Județean Arad a realizat investiții fără precedent în sistemul de sănătate publică arădean”, a mai declarat președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca.

„Pentru noi, fiecare proiect este ca aducerea pe lume a unui copil: când avem toate avizele pornim la drum cu entuziasm combinat cu frică dar și cu motivare. Ne lovim de obstacole și împreună găsim soluții. Îi avem aproape pe toți cei dragi și în zilele mai bune și mai rele care mereu ne întind mai mult decât două mâini. Când lucrările sunt finalizate, când realizam cât de multe am reușit într-un timp scurt, vine acel moment de care oricare părinte se teme: când copilul pornește singur pe drumul lui. Asta s-a întâmplat și astăzi. După 1 an și 2 luni de muncă la foc continuu, astăzi am predat «cheia» noii secții reabilitate către personalul medical, către comunitate, către mămici și nou născuți. Ambulatoriul Integrat al Compartimentului Clinic de Boli Infecțioase Copii Arad este de astăzi al Aradului. Noi trecem la următorul «copil»”, a declarat administratorul Asociației „Cetatea Voluntarilor Arad”, Ana Maria Popa,.

Zona reabilitată va avea acces independent, trei cabinete destinate diagnosticării și tratării bolilor digestive, trei cabinete pentru boli aerogene, două săli pentru spitalizarea de zi, un cabinet de recoltare, două săli de așteptare, o sală pentru primirea pacienților și un spațiu pentru programarea lor.

Este cel de-al IV-lea proiect finalizat de Asociația „Cetatea Voluntarilor”.