Arad: Anchetă la Penitenciarul Arad, după ce agent supraveghetor a fost atacat cu un ciob de sticlă de un deținut agresiv

Anchetă la Penitenciarul Arad, după ce agent supraveghetor a fost atacat cu un ciob de sticlă de un deținut agresiv. Cazul, care apare pe site-ul https://prisoninfo.wordpress.com, este confirmat, miercuri, decătre Penitenciar.

Totul s-a petrecut luni,22 octombrie, în jurul orei 16.45, cu ocazia scoaterii gunoiului menajer din camera de deținere. Un deținut a solicitat agentului supraveghetor să-i permită ieșirea pe hol pentru a-și procura tigări. Deoarece a fost refuzat, acesta adevenit agresiv, a forțat grilajul camerei, l-a lovit pe agent peste mâini și a încercat să-l taie în zona feței cu un ciob din sticlă pe care l-a scos din buzunarul pantalonilor.

Agentul împreună cu detinutul selectionat pentru activitatea de curăţenie au reusit să blocheze atacul și să actioneze sistemul „man down”, adică butonul de panică.

La faţa locului au ajuns locţiitorul şefului de tură şi trei membri din compunerea Echipei Operative Speciale, care au somat deţinutul să înceteze actele de violenţă. Deoarece deţinutul nu s-a conformat, a fost necesară folosirea forţei fizice, în acest scop folosindu-se bastonul.

Ulterior, deţinutul a fost încătușat pentru o perioadă de aproximativ 5 minute.

„Bărbatul a fost prezentat la cabinetul medical al unităţii, unde s-a constatat că nu prezenta urme vizibile de violenţă. De asemenea, agentul supraveghetor a fost prezentat și el la cabinet, unde a fost diagnosticat cu „traumatism mâna dreaptă, edem bază deget inelar fața internă, eritem fața externă, fără limitare funcțională evidentă”.”, se mai arată pe https://prisoninfo.wordpress.com.

 

Deţinutului i-a fost întocmit raport de incident, a fost informat judecătorul de supraveghere a privării de libertate şi sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Arad.

Sursa foto: https://prisoninfo.wordpress.com