Arad: Aglomerație la frontiera cu Ungaria. Timpi de așteptare de peste 6 ore pentru camioane, dar șoferii se plâng că așteaptă chiar mai mult

Este aglomerație în cele mai mari puncte de trecere a frontierei, dupăce în ieri (marți) camioanele nu au voie să circulte prin Ungaria pentru că a fost ziua națională. Timpii oficiali sunt de 6 ore, dar șoferii de camioane se plâng, miercuri, că așteaptă chiar mai mult pentru a ieși din țară. Circulația mașinilor mici și a autocarelor nu este afectată.

Cele mai multe camioane sunt în cel mai mare punct rutier de trecere a frontierei din România, Nădlac2, de pe autostrada Nădlac-Arad… aplicația Poliției de Frontieră arată că, în cazul camioanelor, se așteaptă 260 de minute la ieșirea din țară, în condițiile în care se lucrează pe 4 artere de ieșire din țară, dar șoferii se plâng că stau chiar mai mult. Coada de maşini se întinde pe mai mulți km, acestea fiind parcate pe banda de urgenţă a autostrăzii Nădlac-Arad.

Poliția patrulează în zonă pentru a evita apariția blocajelor sau accidentelor.

Tot în Arad, la Vărșand se așteaptă peste 300 de minute. În Bihor, la Borș se așteaptă tot peste 300 de minute, iar în Satu Mare, la Petea, 360 de minute.

Aglomerația are loc după restricțiile din marți, când a fost ziua națioanală a Ungariei, iar accesul TIR-urilor în Ungaria a fost interzis.

Conform purtătorului de cuvânt al Poliției de Frontieră Arad, Filip Ionuț Matei, între orele 23-9 doar prin punctul de trecere a frontierei de pe autostrada Nădlac-Arad, au ieșit din țară peste 950 de camioane.

Polițiștii de frontieră au luat măsuri speciale și au deschis maximul de benzi de ieșire în funcție de configurația fiecărui punct.

Din aceste motive, poliţiştii de frontieră recomandă să se folosească şi toate puncte de trecere a graniţei. Pentru a veni în sprijinul participanţilor la trafic, Poliţia de Frontieră Română a dezvoltat o aplicaţie on-line, disponibilă pe pagina de internet politiadefrontiera.ro, care prezintă o medie a timpilor de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei.