Arad: Andrei Găluț, supraviețuitor al incendiului din Colectiv, cere daune de 8 milioane de euro și 60.000 lei. Unde se află în acest moment

Arădeanul Andrei Găluț, supraviețuitor al incendiului din clubul Colectiv din București, cere daune morale în valoare de 8 milioane de euro și daune materiale de 60.000 de lei de la fost primar Cristian Popescu Piedone și de la alți foști angajați ai Primăriei Sector 4 din București.

Informația apare în mass media centrale, care citează din procesul care a început la București.

De alffel, toate victimele și părinții tinerilor care au murit în club cer despăgubiri indiviuale cuprinse între 300.000 de euro și 40
de milioane de euro.

Tot la Tribunalul București, procurorii cer pentru Cristian Popescu Piedone și alți angajați ai primăriei sector 4 pedepse maxime pentru abuz în serviciu și complicitate la această infracțiune. Pedepsele ar putea anjunge la 15 ani de închisoare.

În ceea ce îl privește pe Andrei Găluț, acesta se află în Statele Unite ale Americii pentru operații. În urma incendiului, el a suferit arsuri pe 45 la sută din suprafața corpului și a urmat mai multe tratamente de recuperare în străinătate, Olanda și Germania, fiind supus unei intervenții de reconstrucție facială. La patru ani de la tragedia din Colectiv, Andrei Găluț se află tot sub supravegherea medicilor.

Ca urmare a incendiului din clubul Colectiv, din data de 30 octombrie 2015, şi-au pierdut viaţa 65 de oameni şi alţi peste 160 au fost răniţi.

Incendiul a izbucnit în timpul concertului susţinut decătre trupa „Goodbye to Gravity” care îşi lansa un nou album. Arădeanul Andrei Găluţ, solistul trupei, este singurul membru al formaţiei care a supraviţuit. În incendiu a murit și iubita lui. Andrei a suferit arsuri pe mâini, faţă, umăr şi căile respiratorii. A fost supus mai multor intervenţii chirurgicale, dar încă nu s-a recuperat şi se află la tratamente în străinătate în continuare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.