Arad: Arhiepiscopul din Arad și Episcopul vicar au oficiat la slujba de sfințire a Sfântului și Marelui Mir din Catedrala Patriarhală

ÎnaltPreaSfințitul Părinte Timotei, Arhiepiscop al Aradului, și PreaSfințitul Părinte Emilian Crișanul, Episcop vicar, au slujit, joi, în soborul de arhierei la Catedrala Patriarhală din București cu prilejul sfințirii Sfântului și Marelui Mir, anunță site-ul Arhiepiscopiei Aradului, episcopiaaradului.ro.

Patriarhul României, Preafericitul Părinte DANIEL, împreună cu membrii Sfântului Sinod, a sfinţit joi Marele Mir în Catedrala Patriarhală. Slujba de sfinţire a avut loc exact la împlinirea a 134 ani de la recunoaşterea Autocefaliei Bisericii Ortodoxe Române de Patriarhia Ecumenică.

Fiecare eparhie din Patriarhia Română a primit o cantitate de cinci litri din Sfântul şi Marele Mir care va fi utilizat la sfințirea bisericilor, antimiselor şi la oficierea Sfintei Taine a Mirungerii.

Ultima dată Biserica noastră a sfințit Marele Mir în 2010.

Anterior începerii slujbelor amintite, Patriarhul României a sfințit racla în care vor fi așezate moaștele Sfintei Mucenițe Filofteia de la Curtea de Argeș.

Sursa text și foto: Agenția de știri Basilica.ro, episcopiaaradului.ro