Arad: AUDIO 120 de ani de la primul meci de fotbal care s-a jucat în România, la Arad, în conformitate cu regulile oficiale. Mari glorii ale fotbalului românesc sunt, sâmbătă, la Arad

Cei 120 de ani de la primul meci de fotbal de pe actualul teritoriu al României, care a avut loc la Arad, sunt marcați, sâmbătă 24 august, prin mai multe evenimente ce aduc în oraș câteva dintre marile glorii ale fotbalului românesc.

Conform vicepreședintelui Consiliului Județean Arad, Sergiu Bîlcea, „cu această ocazie, sâmbătă, la Arad au loc mai multe evenimente”.

„Lansarea cărții „120 de ani de fotbal în Arad – Amintiri dintr-un vis nesfârșit”, are loc cu începere de la ora 17, în parcul Eminescu, în prezența unor invitați de marcă, printre care Răzvan Burleanu, Cosmin Contra, Miodrag Belodedici, Aurel Țicleanu, Jean Vlădoiu, Lucian Sînmărtean, Adrian Mihalcea, dar și alte nume sonore ale fotbalului De la ora 18 pe arena „Motorul” se joacă finala campionatului județean de old-boys, iar de la ora 19 meciul-eveniment între echipa Federației Române de Fotbal și Old-boys UTA”, a ma declarat vicepreședintele Consiliului Județean Arad, Sergiu Bîlcea.

Vicepreședintele Consiliului Județean Arad, Sergiu Bîlcea.

Vicepreședintele Consiliului Județean Arad, Sergiu Bîlcea, a mai declarat că autoritățile din Arad își propun să întărească relația și colaborarea cu reprezentanţii FRF, astfel că la momentul inaugurării stadionului Francisc Neuman să se poată găzdui reprezentativele tricolore în jocuri amicale şi oficiale.

Conform informațiilor existente, primul meci de fotbal de pe actualul terutoriu al României, care s-a jucat în conformitate cu regulile oficiale, a avut loc la Arad, într-o zi de duminică, pe data de 15 august 1899, cu începere de la ora 17.00. Meciul s-a jucat pe terenul viran din apropierea Uzinei de Vagoane Marfă, în centrul Aradului.

Conform site-ului Asociației Județene de Fotbal Arad, ajfarad.ro, „Primul fluier s-a auzit pe 15 august 1899 în zona Pădurice – fosta arenă „Vagonul-CFR”. Ne referim la primul meci de fotbal din România, între o selecționată a Aradului și una a Budapestei, de la care – iată – au trecut aproape 120 de ani”.