Arad: Mamă amendată după ce și-a pus fetițele să cerșescă în centrul Aradului. Poliția Locală face apel la populație să reclame asemenea cazuri

O femeie de 43 de ani din Arad, care și-a obligat fetițele minore să cerșească în centrul orașului, a fost oprită, vineri, de către polițiștii locali, care au amendat-o cu 500 de lei.

Mama a fost surprinsă obligându-le pe cele două copile să apeleze la mila publicului, în zona Podgoria.

Dat fiind este la prima sancțiune, de această dată, mamei în cauză i s-a atras atenția că repetarea faptei va căpăta conotații penale, motiv pentru care, pe lângă amenda pe care va trebui să o plătească din nou, va deveni subiect al unei sesizări a Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad.

Asumarea eficacității limitate a sancțiunilor pecuniare aplicate persoanelor care apelează la mila publicului a determinat Primăria Municipiului Arad, prin Direcția Generală Poliția Locală, să procedeze la identificarea sistematică a indivizilor care exploatează în acest sens minori sau persoane cu handicap. Pentru situațiile de repetare a amenzilor aplicate pentru părinților/tutorilor/reprezentanților legali se acționează în sensul sesizării organelor de cercetare și urmărire penală, precum și a instituțiilor de asistență socială.

Poliția Locală face apel la populație să anunțe asemenea cazuri. Cum le puteți sesiza

POliția Locală roagă cetățenii Aradului să semnaleze, prin intermediul numărului de telefon al Dispeceratului:0257-939 (apel gratuit), e-mail: [email protected], aplicația mobilă „My Arad” sau pagina de Facebook a Direcției Generale Poliția Locală Arad, situațiile în care minori sau persoane cu handicap sunt forțați să cerșească. Scopul este de valorificarea cât mai eficace a instrumentelor legale prin care, cu implicarea serviciilor de ordine publică subordonate Primăriei Municipiului Arad, infractorii responsabili de prezența acestor nevinovați pe domeniul public pot fi aduși în atenția o.u.c.p. iar victimele lor introduse într-un circuit al asistenței de specialitate furnizate de administrație sau de partenerii acesteia.