Arad: AUDIO 20 de tramvaie din Arad, modernizate cu fonduri europene

20 de tramvaie din Arad vor fi modernizate cu fonduri europene. Este vorba despre tramvaie construite între anii 1960 și 1967, pe care municipalitatea le-a cumpărat în anii 1990 din orașe din Germania sau Austria.

Practic tramvaiele vor fi refăcute complet, atât în interior, cât și în exterior, și vor fi dotate cu instalații de climatizare, echipament de acces pentru persoane cu dizabilități locomotorii și instalații de absorție și refulare a aerului.

Primăria a lansat licitația, iar modernizarea face parte dintr-un proiect mai amplu care mai cuprinde cumpărarea a 8 tramvaie noi de la Astra Vagoane, implementarea unui sistem electronic de taxare, sisteme de localizare a vehiculelor, dotarea cu camere de supraveghere, sisteme acustice de informare a pasagerilor, dar și reabilitarea liniei de tramvai de pe strada Pădurii, pe tronsonul cuprins între străzile Abatorului și Condurașilor.

Ascultă aici sau în linkul de mai jos declarația completă a primarului municipiului Arad, Călin Bibarț.

Primăria este dispusă să plătească pentru modernizarea celor 20 de tramvaie, peste 15.600.000 lei.
Compania de Transport Public Arad are 150 de tramvaie.

Ofertele la licitație pot fi depuse până pe data de 11 februarie, iar câștigătorul va fi anunțat până cel târziu în cea de-a 2a jumătate a anului 2020.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.