Arad: AUDIO 22,4 milioane de lei, pentru noua Secție Clinică de Boli Infecțioase Adulți din Arad. Cum va arăta

O nouă secție clinică de Boli Infecțioase Adulți se va construi în cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad, dupăce Consiliul Județean a aprobat costurile și indicatorii tehnici aferenți investiției.

Investiția se ridică la 22,4 de milioane de lei.

Conform președintelui Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca, „s-au aprobat costurile și indicatorii tehnici pentru construirea Secției Clinice de Boli Infecțioase Adulți. Secția constă într-o clădire complet nouă, aflată în curtea Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad. Costurile estimate se ridică la 22.424.834,21 lei (inclusiv TVA), iar clădirea va avea o suprafață desfășurată de 3200 m 2 , pe cinci niveluri (subsol, parter și trei etaje), iar construcția va fi finalizată în 18 luni. Finanțarea necesară va fi asigurată din fonduri europene și din fonduri proprii ale Consiliului Județean”.

Secția va avea
-42 paturi pentru spitalizare continuă ( 18 paturi sunt pentru spitalizarea continuă – patologie respiratorie, 17 paturi sunt pentru spitalizarea continuă – patologie digestivă. 7 paturi sunt pentru spitalizarea continuă a bolnavilor cu HIV/SIDA),
-4 paturi spitalizare de zi;
-ambulatoriu de specialitate;
-centru județean antirabic.

„Este un proiect foarte important pentru sistemul sanitar arădean deoarece avem nevoie de o secție de boli infecțioase adulți modernă și bine pusă la punct. Am decis construirea acestui nou pavilion în incinta Spitalului Județean pentru a grupa cât mai multe corpuri spitalicești în același loc și pentru a realiza, astfel, circuite medicale cât mai eficiente”, a mai declarat președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca.

Ascultă aici sau în linkul de mai jos declarația completă a președintelui Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca.

Actuala secție funcționează într-o clădire degradată din centrul Arad, unde nu se pot crea circuitele medicale cerute în acest moment.