Arad: AUDIO Capitala Voluntariatului din România se mută la Arad. Decernarea premiilor are loc pe data de 13 martie

Capitala Voluntariatului din România se mută la Arad și aduce în oraș elita mișcării organizațiilor non-guvernamentale.

După ce primele 8 ediții au avut loc la București, este pentru prima dată când Gala Naţională a Voluntarilor iese din Capitală.

Lansarea proiectului a avut loc, marți, la sediul Consiliului Judeţean Arad, unde au fost prezentaţi şi 10 ambasadori ai evenimentului. Gazdele evenimentului au fost Mihaela Nabăr (directorul World Vision), Răzvan Sasu (Federaţia VOLUM), Ana Maria Popa (Cetatea Voluntarilor) şi Sergiu Bîlcea (Consiliul Judeţean Arad).

„Mă bucur că acest eveniment care iese prima dată din Bucureşti după opt ediţii se organizează la Arad. Mă bucură şi mai mult motivul pentru care a fost ales oraşul nostru – dincolo de aprecierea de care se bucură Ana Maria Popa şi proiectele sale pentru sănătate, a fost remarcată relaţia foarte bună între autorităţile locale, mediul de afaceri, mediul asociativ şi implicarea voluntarilor. Proiectele din oraşul nostru sunt apreciate şi suntem consideraţi un exemplu de bune practici. Eu cred foarte mult că autorităţile locale au un rol important în viaţa comunităţilor, dar calitatea vieţii noastre depinde de modul în care muncim şi de modul în care fiecare dintre noi suntem dispuşi şi pregătiţi să dăm ceva înapoi celor din jur. De azi avem 10 ambasadori ai evenimentului care îl vor promova şi sunt convins că va fi o reuşită care va da un nou impuls voluntariatului la Arad”, a declarat vicepreședintele Consiliului Județean Arad, Sergiu Bîlcea.

Ascultă aici sau în linkul de mai jos declarația completă a vicepreședintelui Consiliului Județean Arad, Sergiu Bîlcea.

Gala Naţională a Voluntarilor, care este organizată de Federaţia VOLUM, are loc la Filarmonica Arad pe data de 13 Martie.

Aradul este apreciat la nivel național în domeniul voluntariatului, prin implicarea asociației Cetatea Voluntarilor, condusă decătre Ana Maria Popa, care, ani la rând, a primit mai multe premii la nivel național în acest domeniu.