Arad: AUDIO 30 de migranți, descoperiți într-o pensiune dezafectată din județul Arad. Intenționau ca să meargă în Vestul Europei

30 de migranți, cu vârste cuprinse între 15 și 60 de ani, au fost descoperiți, sâmbătă, într-o pensiune dezafectată din orașul Sântana, din județul Arad, a anunțat, duminică Poliția de Frontieră Română.

Orașul Sântana se află la cca 20 de km de granița cu Ungaria. Migranții, care sunt solicitanți de azil în România, au decalarat că intenționau să treacă granița cu Ungaria pentru a ajunge în vestul Europei.
Conform purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Oradea, comisar-șef Laura Beatrice Bondar, „lucrători din cadrul Poliției orașului Sântana, judeţul Arad, în cooperare cu poliţişti de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Arad au desfăşurat o acțiune de prevenire pe linia combaterii migraţiei ilegale și a infracționalității transfrontaliere în zona de competenţă. Astfel, în data de 9 noiembrie, în jurul orei 02.00, în orașul de frontieră Sântana au fost depistate treizeci de persoane într-o clădire dezafectată, este vorba despre o pensiune dezafectată. Întrucât acestea nu îşi justificau prezenţa în zona de frontieră, au fost preluate şi transportate la sediul instituției, pentru cercetări”.
„În cadrul verificărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit faptul că persoanele în cauză sunt cetăţeni din Irak, Iran, Afganistan și Sri Lanka, dintre care 21 de bărbaţi şi 9 femei, cu vârste cuprinse între 15 şi 60 de ani. Acestea au declarat că intenţionau să treacă ilegal frontiera în Ungaria, cu scopul de a ajunge într-un stat din vestul Europei, majoritatea fiind solicitanți de azil în România”, a mai declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Oradea, comisar-șef Laura Beatrice Bondar.
Ascultă aici sau în linkul de mai jos declarația completă a purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Oradea.

Polițiștii de frontieră extind cercetările pentru a da de urma rețelei care trafica grupul de migranți.
Recent și în comuna Macea au avut loc descinderi, după ce anchetatorii aveau informații că traficanții ar fi ascuns migranți în case din apropierea frontierei.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.