Arad: AUDIO 33 de amenzi într-o săptămână, pentru trasportatorii care depășesc tonajul maxim și distrug drumurile din Arad. Controalele vor continua

Autoritățile din Arad au pus ochii pe transportatorii care depășesc tonajul maxim admis pe drumurile județene. Inițial au făcut apel la transportatori, pentru că tot nu s-au conformat au început controalele.

„Mi-aș dori ca arădenii care ne privesc cu ochi foarte critici să fie la fel de exigenți și cu cei care distrug drumurile noi. Administrația locală muncește, pe banii arădenilor, pe fonduri europene, cu bani de la stat, să modernizeze drumurile, iar unii își bat joc de acest efort și de așteptările justificate ale cetățenilor. Am cerut și Poliției Rutiere și funcționarilor de la Direcția Tehnică a Consiliului Județean Arad toleranță zero față de transportatorii care ne sfidează. Dacă avem grijă, aceste drumuri vor ține mult, dacă își bat joc de ele, se vor distruge. Îi rog pe toți, din nou, să respecte legea, să respecte investițiile care se fac, pentru că ele deservesc zeci de mii de oameni și sunt rezultatul unor eforturi mari și a unei munci intense”, a declarat Președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca.

„Ultimele sancțiuni au fost acordate în această săptămână pe tronsoanele de drum județean Neudorf-Zăbrani (drum modernizat în anul 2019), pe Drumul Vinului Ghioroc-Șiria (modernizat în anul 2016), Arad-Frumușeni, Zăbalț-limită județ Timiș (drum județean recepționat cu doar o săptămână în urmă, unde zilele trecute au și fost depistați contravenienți). Doar ieri noaptea s-au aplicat nouă amenzi, fiecare în valoare de câte 3000 de lei. În această săptămână au fost aplicate, în total, 33 de amenzi”, a mai declarat președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca.

Peste 326 km de drumuri județene sunt în lucru, în diferite faze al execuției, în județul Arad, iar autoritățile spun că transportatorii care nu respectă tonajul sunt cei care distrug cel mai mult carosabilul.

Autoritățile atrag atenția că asemenea controale vor continua.

Sursa foto: Consiliul Județean Arad