Arad: AUDIO 78 de metri cubi de lemne tăiați ilegal, în valoare de cca 14.500 de lei, recuperați de către jandarmii din Arad

78 de metri cubi de lemne tăiați ilegal, în valoare decca 14.500 de lei, au fost recuperați decătre jandarmii din Arad.

Conform purtătorului decuvânt al Jandarmeriei Arad, plt.adj. Dan Monoranu, „un echipaj de jandarmerie a depistat un bărbat din Hunedoara care transporta o cantitate de aproximativ 21m 3 de arbori(59 bucăți) din diferite specii, cu un camion, pe un drum forestier din apropierea localității Brusturi. La verificarea documentelor, jandarmii au constatat că datele înscrise în avizul de însoțire nu corespund cu volumul de lemn transportat. În acest context, au fost solicitați în sprijin ingineri silvici din cadrul Gărzii Forestiere Arad și ofițeri specialiști din cadrul IPJ Arad. În urma verificărilor efectuate în colaborare cu cele două instituții, la o distanță de aproximativ 4 km de satul Brusturi, în zona împădurită, a fost descoperit un loc în care era pregătită pentru încărcare, o cantitate de aproximativ 57 m 3 de material lemnos din speciile fag și molid. La o altă distanță semnificativă a fost descoperită și zona din care s-a exploatat ilegal materialul lemnos respectiv. Urmele cioatelor descoperite se potriveau cu arborii din camion și cei depozitați în pădure”.

„Întreaga cantitate de material lemnos, respectiv 78 m 3 , a fost ridicată în vederea confiscării, iar autoturismul a fost indisponibilizat până la finalizarea cercetărilor. Prejudiciul creat se ridică la aproximativ 14.500 lei”, a mai declarat purtătorul decuvânt al Jandarmeriei Arad, plt.adj. Dan Monoranu.

Bărbatul a fost amendat cu 10.000 de lei și este cercetat penal.
Jandarmii și polițiștii continuă ancheta în acest caz.

Sursa foto: Jandarmeria Arad