Cele 8 sisteme de ventilație și monitorizare respitatorie cumpărate decătre Arhiepiscopia Aradului și Universitatea de Vest Vasile Goldiș din Arad au ajuns la spitalul din Grădiște, prima unitatea medicală din Arad care tratează pacienții confirmați ca fiind infectați cu noul coronavirus, anunța pagina de internet a Arhiepiscopiei Aradului.
Prin grija și implicarea directă a rectorului UVVG, prof. univ. dr. Coralia Adina Cotoraci, și a Episcopului Vicar al Arhiepiscopiei Aradului, Preasfințitul Părinte Emilian Crisanul, cărora au răspuns și cunoscutul om de afaceri arădean Dimitrie Muscă și Combinatului Agroindustrial Curtici, cel mai mare din vestul țării, dar și Fundația pentru Medicină Celulară și Moleculară, Filip D Impex SRL, Asociația pentru Responsabilitate Comunitară, cele 8 astfel de sisteme de ventilație fabricate în Germania au fost donate Spitalului.
”8 sisteme de ventilație și monitorizare respiratorie au fost donate astăzi Spitalului din Grădiște unde sunt îngrijiți pacienții bolnavi de Covid 19! Mulțumesc Fundației Universitare “Vasile Goldiș” din Arad, Arhiepiscopiei Aradului, Combinatului Agroindustrial Curtici, doamnei rector prof. univ. dr. Coralia Cotoraci, Preasfințitului Emilian Crisanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Aradului și domnului Dimitrie Muscă”, a declarat președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca.
„Pe lângă celelalte acțiuni prin care Slujitorii Sfintelor Altare, monahii și monahiile din Arhiepiscopia Aradului au venit și continuă să vină în sprijinul celor din prima linie care luptă cu pandemia de coronavirus, dar și a celor afectați de aceste vremuri tulburi, Centrul Eparhial împreună cu mai multe Parohii a contribuit și la acest proiect de achiziționare a sistemelor de ventilație și monitorizare respiratorie atât de necesare spitalelor care tratează pacienții cu COVID-19. Arhiepiscopia nu se oprește aici, ci va continua activitățile de ajutorare în lupta cu acest virus”, a declarat Preasfințitul Părinte Emilian Crișanul.
Arhiepiscopia Aradului nu este la prima acțiune caritabilă față de spitalul clinic județean de urgență Arad… în 2019 a organizat mai multe strângeri de fonduri, iar recent monahiile de la Gai și Tămand produc măști de protecție sau au dus mâncare forțelor de intervenție de la punctul de trecere a frontierei Nădlac2.
Sursa foto: arhiepiscopiaaradului.ro