Arad: AUDIO Activitățile sportive și de altă natură în pădure, interzise în tot județul Arad. Plus, covor cu dezinfenctanți pe drumul care ce duce la pădurea de la marginea Aradului. Motivele

Extinderea focarelor de pestă porcină africană din județul Arad determină autoritățile să ia măsuri în tot județul, inclusiv în municipiu.

Prefectul Arad, Florentina Horgea, a convocat, vineri, în sistem de videconferință, toate primăriile din județ, pentru a fi prezentată situația la zi a focarelor de pestă porcină africană din județ și de asemenea pentru a prezenta măsurile ce trebuie luate în localitățile unde nu a fost semnalată prezența virusului.

În cadrul videconferinței s-au dispus mai multe măsuri… printre care:

– Interzicerea organizării de activități sportive și de altă natură în pădure;
– Acțiuni de control la cantoane și la gospodăriile aflate la liziera pădurilor;
– Acțiuni de informare și conștientizare a populației privind modalitățile de transmitere a pestei porcine africane, DSVSA urmând să pună în acest sens la dispoziția primăriilor toate materialele necesare;
– Informarea cetățenilor privind restricția culegerii de ciuperci și fructe de pădure;
– Efectuarea de controale de către medicii concesionari împreună cu reprezentanți ai primăriilor în gospodării.

Totodată s-a dispus și amplasarea unui covor cu soluție dezinfectantă pentru autoturisme, la ieșirea din Municipiul Arad pe Calea Bodrogului, în zona Ocolului Silvic Iuliu Moldovan.

Purtătorul de cuvânt al Prefecturii Arad, Lucian Cozma.

În județ există, în acest moment, 5 focare de pestă porcină africană, 1 în comuna Zădăreni și 4 în satul Sânpetru German, comuna Secusigiu, unde au fost uciși 80 de porci și vor mai fi omorâți și toți cei circa 140 de mistreți de pe fondul de vânătoare care aparține Direcției Silvice Arad.