Arad: AUDIO Amendă de 100.000 de lei și cercetări penale, după ce o rafinărie ar fi provocat o poluare cu produse petroliere

Conducerea singurei rafinării din județul Arad a fost amendată cu 100.000 de lei decătre Garda Financiară și este cercetată penal după ce ar fi generat o poluare accidentală în comuna Apateu. Rafinăria are activitatea suspendată din 2014.

Conform purtătorului decuvânt al Poliției Arad, Claudia Iuga, „polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, împreună cu Garda Națională de Mediu – Arad, au depistat o societate comercială de pe raza localității Apateu, bănuită de poluare prin deversare de produse petroliere. În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit că din instalația de separare a apei pluviale ar fi fost deversate produse petroliere în șanțul stradal, pe o distanță de aproximativ 200 de metri”.

„În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii de poluare prin evacuare în atmosferă sau pe sol a unor deșeuri sau substanțe periculoase, conform art. 98, alin. 1, lit. a) din OUG 195/2005”, a mai declarat purtătorul decuvânt al Poliției Arad, Claudia Iuga.

Şefa Gărzii Naţionale de Mediu Arad, Viorica Graur, a declarat, că sesizarea a fost depusă la Poliţie de către comisarii care au constatat poluarea în timpul unui control la rafinărie, aceștia aplicând şi o amendă în sumă de 100.000 de lei, pentru că nu a fost anunţat incidentul.

Polițiștii continuă cercetările în acest caz.