Arad: AUDIO Aparatură medicală în valoare de peste 600.000 de lei, pentru Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad. Ce s-a cumpărat cu banii

Aparatură medicală de ultimă generație în valoare de peste 600.000 de lei a fost cumpărată decătre Consiliul Județean Arad pentru Stația Centrală de Sterilizare, punctul de lucru de pe strada Episcopiei, aflat la Secția Obtretică-Ginecologie în cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad.

Din acești bani s-au achiziționat echipamente medicale, s-a reorganizat întreaga structură a staţiei de sterilizare, au fost redesenate circuitele și modernizate încăperile respectând toate normele actuale, impuse la nivel european.

Conform președintelui Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca, „aşa cum am tot repetat sănătatea arădenilor este prioritatea absolută a mandatului meu, drept dovadă în domeniul sănătății publice, realizăm cele mai mari investiții din sistemul medical al județului Arad”.

„Începând de anul trecut, datorită parteneriatului și colaborării dintre Consiliul Județean și Primăria Arad, Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad a fost dotat săptămânal cu câte un aparat medical nou și modern! Păstrăm acest trend, şi inaugurăm reamenajarea și dotarea cu aparatură de ultimă generație a Stației Centrale de Sterilizare”, a mai declarat președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca.

Președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca.

 

Ce s-a cumpărat

Din banii alocați s-au cumpărat un sterilizator cu aburi cu două uși, o stație de osmoză, una de dedurizare a apei, un compresor pentru aparatul de sterilizare și un aparat de aer condiționat necesar în camera tehnică. De asemenea, în acest preț au fost cuprinse și lucrările de amenajare și modernizare a spațiului în care Stația de Sterilizare își desfășoară activitatea: recompartimentare, înlocuire tâmplărie, montare ghișeuri în zona sterilă respectiv în zona nonsterilă, refacere instalații: electrică și sanitară, gletuire și zugrăvire, montare linoleum medical antibacterian.

Modernizarea și dotarea serviciului aduce în primul rând un plus valoare în ceea ce privește siguranța pacientului, spun medicii, deoarece aici sunt sterilizate instrumentarele chirurgicale care sunt folosite în Blocul Operator.

 

Modernizarea continuă și la sediul central

Mai mult, conform directorului medical, al spitalului, declarat dr. Mircea Onel, până la sfârșitul acestui an, tot cu ajutorul Consiliului Județean vor exista dotări de ultimă generație și la Stația Centrală de Sterilizare din clădirea mare a spitalului județean, care deservește 11 săli de operație dar și secțiile, ORL, Oftalmologie, Dermato-Venerologie și Oncologie.

În perioada următoare, Stația Centrală de Sterilizare, punct de lucru sediul central, va intra în reabilitare și modernizare, urmând să fie utilată cu aparatură modernă de sterilizare, similară cu aparatura achiziționată la punctul de lucru de pe strada Episcopiei.

Sursa foto: Consiliul JUdețean Arad