Arad: AUDIO 121 de amenzi, aplicate în cadrul unei campanii pentru depistarea nergulilor la trecerile cu calea ferată

121 de amenzi, în valoare totală de 68.415 lei, au fost aplicate de către polițiștii din Arad în doar 6 ore, în cadrul unei campanii care a vizat prevenirea evenimentelor produse în zona trecerilor la nivel cu calea ferată pentru creșterea siguranței călătorilor.

Conform purtătorului decuvânt al Poliției Arad, Adina Aconstantinesei, „în județul Arad, au fost monitorizate 11 treceri la nivel cu calea ferată, fiind implicați 44 de polițiști (24 de la Serviciul Rutier, 12 de la Transporturi și 8 de ordine publică)”.

„Au fost verificate 211 de autoturisme, fiind aplicate 121 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 68.415 lei, dintre care 41 pentru nerespectarea prevederilor legale privind trecerea la nivel cu calea ferată. Au fost reținute 13 permise de conducere și retrase 4 certificate de înmatriculare. Pe parcursul acțiunii, polițiștii au realizat o inventariere a trecerilor la nivel cu calea ferată, urmând ca riscurile identificate să fie comunicate tuturor factorilor implicați”, a mai declarat purtătorul decuvânt al Poliției Arad, Adina Aconstantinesei.

Purtătorul decuvânt al Poliției Arad, Adina Aconstantinesei.

La nivel, național în acțiune au fost implicați peste 1.500 de polițiști de la transporturi, rutieră și ordine publică.

Polițiștii atenționează că asemenea controale vor continua.

Sursa foto: Inspectoratul de Poliție Județean Arad