Arad: AUDIO Aradul a obținut cea mai mare finanțare din România, în domeniu: un teren viran ocupat de construcții ilegale și oameni fără acte, tranformat într-o mega zonă de agrement de 282.000 mp

Terenul viran ocupat cu construcții ilegale de pe strada Mărului, de la marginea municipiului Arad va fi transformat într-o mare zonă de agrement ce se va întinde pe 282.000 mp și va cuprinde, printre altele, terenuri de sport, zonă împădurită de camping, spații de joacă pentru copii, luciu de apă sau piste pentru biciclete.

Valoarea totală a proiectului de de circa 4,8 milioane de euro, fonduri europene, iar contractul de finanțare a fost semnat, marți, decătre directorul Agenției De Dezvoltare Regională Vest, Sorin Maxim și primarul municipiului Arad, Călin Bibarț.
SINCRON

Astfel, în zona Mărului vor fi amenajate două terenuri de fotbal cu gazon natural, trei terenuri multifuncționale – un teren de handbal/ două de tenis de câmp, un teren de handbal/ două de baschet, un teren de baschet/ două de volei, toate cu gazon natural, precum și un teren de baschet cu suprafață sintetică și unul de tenis cu tartan.

De asemenea, proiectul prevede realizarea unor locuri de joacă pentru copii, două astfel de spații, zone împădurite pentru camping – grătar, două parcuri chinologice, piste de biciclete, un luciu de apă întins pe o suprafață de 71.600 mp, parcări, alei, drum de acces auto etc.

Construcțiile din zonă vor fi demolate, iar locuitorii care trăiesc acolo ilegal vor trebui să se mute. Toate lucrările ar trebui să fie gata în 23 de luni.

Sursa foto: Primăria Municipiului Arad