Arad: Doar 42 la sută dintre candidații la titularizare au trecut. Există un singur 10. Nu toți obțin catedra pe perioadă nedeterminată

Doar 42 la sută dintrecamdidați au obținut nota minimă, adică 7, necesară pentru a promova titularizarea, arată datele publicate, marți, decătre Inspectoratul Școlar Arad.

Dintre cei 454 de candidaţi care au predat lucrările scrise, doar 193 au reuşit să obţină note mai mari de 7. Note cuprinse între 5 şi 7 au fost obţinute de 147 de candidaţi, care astfel vor putea deveni suplinitori în sistemul de învăţământ preuniversitar.

Circa un sfert dintre candidaţi, adică 113, nu au reuşit să obţină nici nota cinci la proba scrisă, iar cea mai mică notă a fost 1,20, primită de un candidat care a susţinut examenul pentru Psihopedagogie Specială. O lucrare a fost anulată de comisie.

O singură notă de 10 a fost înregistrată în judeţ, a unei candidate care a susţinut proba scrisă pentru Limba şi literatura română.

Contestaţiile pot fi depuse marţi şi miercuri, urmând ca afişarea rezultatelor finale să aibă loc pe 30 iulie. Pe 31 iulie se va defăşura repartizarea pe posturi a candidaţilor.

În judeţul Arad există doar 114 catedre titularizabile, ceea ce înseamnă că nu toţi cei care au fost admişi vor fi angajaţi pe perioadă nedeterminată.