Arad: AUDIO Bărbat din Iași, cercetat după ce și-a înscenat furtul mașinii, ca să primească despăgubiri de la asigurator

Un bărbatde 61 ani din Iași este cercetat decătre polițiștii din Arad dupăce și-a înscenat furtul propriei mașini, VW Touareg, cu scopul de a obține despăgubiri de la asigurator. Bărbatul s-a cazat o noapte în orașul de frontieră Nădlac, iar a 2-a zis a declatat că i s-a furat mașina.

Conform purtătorului de cuvânt al Poliției Arad, Claudia Iuga, „polițiștii Serviciului de Investigații Criminale cercetează un bărbat de 61 de ani, din județul Iași, care, în ziua de 1 august a.c., după ce a intrat pe teritoriul României s-a cazat la un motel de pe raza localității Nădlac. În dimineața zilei de 2 august a.c., acesta a declarat că autoturismul cu care s-a deplasat (înmatriculat în Republica San Marino) ar fi fost sustras de pe raza localității”.

„În urma investigațiilor efectuate împreună cu polițiștii orașului Nădlac s-a stabilit că bărbatul s-a deplasat cu autoturismul în cauză din Republica San Marino în România și a declarat fals că autoturismul i-a fost sustras, în vederea obținerii de despăgubiri de la firma de asigurări”, a mai declarat purtătorul de cuvânt al Poliției Arad, Claudia Iuga.

Purtătorul de cuvânt al Poliției Arad, Claudia Iuga.

Conform unor informații, mașina a fost identificată în Italia, însă polițiștii au indicii că indiviul a înscenat totul, motiv pentru careacesta este anchetat pentru înșelăciune.

Polițiștii continuă cercetările în acest caz.