Arad: AUDIO Camioanele așteaptă mai bine de 5 ore la granița cu Ungaria

Camioanele care doresc să iasă din țară pe la granița cu Ungaria așteaptă, marți la prânz, peste 310 minute. Aglomerația este cauzată de faptul că circulația mașinilor mai mare de 7,5 tone prin Ungaria a fost interzisă de sâmbătă seara până luni seara ca urmare a Rusaliilor Catolice.

Cel mai aglomerat este, marți la prânz, la Borș, în Bihor, unde se așteaptă 310 minute. La Vărșand, în Arad, se așteaptă 200 de minute, iar la Petea, în Satu Mare, și pe autostrada Nădlac-Arad se așteaptă câte 180 de minute. Tot în județul Arad, la Nădlac 1, pe DN7, se așteaptă 60 de minute.

POliția de Frontieră a luat măsuri speciale, a adus mai mulți agenți la lucru și a deschis numărul maxim de căi de ieșire din țară, însă este vorba despre un număr foarte mare de camioane.

Conform purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Oradea, comisar șef Laura Beatrice Bondar, „de la ridicarea restricțiilor (începând din data de 10.06.2019, ora 23.00, ora României), prin punctele de trecere de la frontiera de vest a României aflate pe raza judeţelor Arad şi Bihor, s-au efectuat formalităţile de frontieră pentru un număr de 4.000 automarfare, din care aproximativ 2.800 numai pe sensul de ieşire din ţară”.

„Menţionăm că timpul alocat pentru efectuarea controlului unui automarfar, de polițiștii de frontieră români, se păstrează în media de 2-3 minute/camion”, a mai declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Oradea, comisar șef Laura Beatrice Bondar.
Traficul pentru autoturisme şi mijloacele de transport persoane se desfăşoară în condiţii normale, fără a se înregistra timpi de aşteptare.

Poliţia de Frontieră recomandă şoferilor să folosească toate punctele de frontieră existente la graniţa de vest, din judeţele Timiş, Arad, Bihor şi Satu Mare.

Autorităţile recomandă, de asemenea, consultarea aplicaţiei Trafic on-line dezvoltată şi pentru autovehiculele de mare tonaj care este disponibilă pe pagina de internet www.politiadefrontiera.ro. Această aplicaţie prezintă o medie a timpilor de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp.  Cine este nemulțumit de cum merg controalele în frontieră poate reclama situația la numărul de telefon 021-9590.