Arad: Festivitate anulată la Colegiul Naţional „Moise Nicoară” din Arad, după ce un elev de 16 ani a murit lovit de mașină

Festivitate de premiere de final de an școlar de la liceul cu cele mai bune performanțe din Arad, Colegiul Naţional „Moise Nicoară”, care ar fi urmat să aibă loc vineri, a fost anulată decătre conducerea şcolii, care a anunţat în schimb un moment de reculegere, după ce un elev de 16 ani a murit, în noaptea de luni spre marţi, în urma unui accident rutier.

Reprezentanţii liceului au declarat că evenimentul tragic i-a marcat atât pe colegii victimei cât şi pe profesori, iar în aceste condiţii nu va mai avea loc festivitatea de premiere.

Conform directorei Colegiului, Diana Achim, se va păstra un moment de reculegere, iar premiile şi diplomele vor fi acordate de către diriginţi în clase, nu în cadrul festivităţii obişnuite.

Premierea copiilor în sălile de cursuri va avea loc joi, în loc de vineri, cum fusese programată iniţial.

Colegiul Naţional „Moise Nicoară” este liceul cu cele mai bune performanţe din judeţ, conform rezultatelor de la examenele naţionale şi concursurile şcolare.

Băiatul de 16 ani a murit la spital, în noaptea de luni spre marţi, după ce a traversat o stradă din municipiu prin loc nepermis şi în fugă, fiind lovit de un autoturism. Accidentul a avut loc într-o intersecţie din cartierul Bujac. Poliţiştii fac cercetări pentru ucidere din culpă