Arad: AUDIO Cca 30 de medici care au intrat în contact cu bărbatul cu coronavirus din Arad, la autoizolare.  Ce spune liderul SANITAS Arad despre echipamentele de protecție

Circa 30 de cadre medicale dincadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad sunt în autoziloare dupăce au intrat în contact cu bărbatul de 64 de ani infectat cu noul coronavirus, care a stat 3 zile internat în spital, a declarat, miercuri, liderul sindicatului SANITAS Arad, Otinel Șandru.

Ascultă aici declarația completă a liderului SANITAS Arad, Otinel Șandru.

ARADCU 00 OTINEL SANDRU MI25MART

Arad: AUDIO Cca 30 de medici care au intrat în contact cu bărbatul cu coronavirus din Arad, la autoizolare. Ce spune liderul SANITAS Arad despre echipamentele de protecțieCirca 30 de cadre medicale dincadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad sunt în autoziloare dupăce au intrat în contact cu bărbatul de 64 de ani infectat cu noul coronavirus, care a stat 3 zile internat în spital, a declarat, miercuri, liderul sindicatului SANITAS Arad, Otinel Șandru.https://realitateadearad.net/index.php/2020/03/25/arad-audio-cca-30-de-medici-care-au-intrat-in-contact-cu-barbatul-cu-coronavirus-din-arad-la-autoizolare-ce-spune-liderul-sanitas-arad-despre-echipamentele-de-protectie/

Publicată de Realitatea De Arad pe Miercuri, 25 martie 2020

„Este vorba de cadre medicale de la Unitatea de Primire Urgenţe şi ATI. Undeva la aproximativ 30 de persoane (…) Au fost prelevate teste, încă nu avem rezultatul pentru personalul medical, sperăm cu sufletul la gură că vor veni negative”, a declarat Otinel Şandru.

El a adăugat că activitatea spitalului nu este afectată prin faptul că aceşti angajaţi nu mai lucrează.

Și procurorii din Arad fac cercetări pentru a vedea dacă s-au respectat procedurile medicale în acest caz.

Pe de altă parte, cadrele medicale din Arad au primit de miercuri mai multe echipamente de protecție, dupăce de la începutul crizei au funcționat cu echipamente de avarie, mai spune liderul sindicatului SANITAS Arad, Otinel Șandru.

„Echipamente de protecţie avem la nivel de avarie, insuficient nevoilor unui spital judeţean în contextul unei crize privind coronavirusul. (…) Echipamentul complet privind coronavirusul se distribuie cu greutate, de azi pe mâine, nu avem siguranţa că mâine avem”, a mai declarat Otinel Şandru.

Liderul SANITAS a mai spus că din informaţiile pe care le are „nu s-a intervenit fără echipamente de protecţie” în spital până în prezent.

„Problema cea mai mare este lipsa testării oamenilor, bolnavilor care se adresează spitalului şi implicit riscul de infectare în masă a cadrelor medicale”, a mai declarat Otinel Șandru.

Prefectura Arad a anunțat, miercuri, că s-au primit noi echipamente din partea Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.

Este vorba despre 3.600 de diferite tipuri de măști, 480 costume de protecție și 1900 perechi de mănuși. De asemenea, în folosința ISU „Vasile Goldiș” Arad au intrat 150 seturi de echipament individual de protecție, de nivel mediu, compuse din cască cu vizor, mănuși, ochelari și cizme. Aceste echipamente vor fi folosite de cadrele ce vor asigura activitatea de transport specializat a persoanelor confirmate de a fi infectate cu noul tip de coronavirus.