Arad: AUDIO Ce spun PSD Arad și PNL Arad despre moțiunea de cenzură și căderea Guvernului

Moţiunea de cenzură intitulată „Guvernul Orban/PNL – privatizarea democraţiei româneşti”, iniţiată de PSD, a fost adoptată, miercuri, de Parlament.

S-au înregistrat 261 de voturi „pentru” şi 139 de voturi ‘împotrivă’.

„Potrivit prevederilor Constituţiei, moţiunea de cenzură se adoptă cu votul majorităţii, adică minim 233. Se constată că a fost întrunită majoritatea voturilor necesare pentru a fi adoptată moţiunea de cenzură. Guvernul Orban este demis”, a anunţat deputatul PSD Lia Olguţa Vasilescu, secretar al Camerei Deputaților.

Moţiunea de cenzură iniţiată de social-democraţi a venit după ce, săptămâna trecută, Executivul şi-a angajat răspunderea în faţa Parlamentului pe proiectul legii alegerilor primarilor în două tururi de scrutin.

Constituţia precizează că Guvernul îşi poate angaja răspunderea în faţa Camerei Deputaţilor şi a Senatului, în şedinţă comună, asupra unui program, a unei declaraţii de politică generală sau a unui proiect de lege. Însă, Executivul este demis dacă, după asumarea răspunderii, se depune moţiune de cenzură şi aceasta este adoptată.

Odată ce moţiunea de cenzură a trecut de Parlament, proiectul pe care Guvernul şi-a angajat răspunderea nu se consideră adoptat.

Președintele PSD Arad, deputatul Dorel Căprar: „rezultatul moțiunii era previzibil”

Președintele PSD Arad, deputatul Dorel Căprar, spune că rezultatul moțiunii care a dus la căderea Guvernului PNL era previzibil ținând cont de greșelile făcute de liberali, mai spune Dorel Căprar.

Ascultă aici sau în linkul de mai jos declarația completă a președintelui PSD Arad, deputatul Dorel Căprar.

Deputatul PNL Arad, Glad Varga: „nu este o înfrângere pentru liberali, ci deschide calea către alegerile parlamemtare anticipate”

Deputatul PNL Arad, Glad Varga, consideră că trecerea moțiunii PSD la adresa Guvernului PNL nu este o înfrângere pentru liberali, ci deschide calea către alegerile parlamemtare anticipate.

Ascultă aici sau în linkul de mai jos declarația completă a deputatului PNL Arad, Glad Varga.