Arad: Femeie din Sri Lanka, venită în România cu viză de muncă, descoperită când încerca să iasă ilegal din România

O femeie de 38 ani din Sri Lanka, venită în România cu viză în scop de muncă, a fost descoperită decătre polițiștii de frontieră de la Curtici, din județul Arad, în timp ce încerca să iasă ilegal din țară cu acte falsificate.

Conform purtătorului decuvânt al Poliției de Frontieră Arad, Filip Ionuț Matei, femeia călătorea ca pasager cu un tren internaţional care circulă pe ruta Bucureşti Nord – Budapesta, iar la controlul de frontieră, a prezentat un paşaport emis de autoritățile din Sri Lanka şi un permis de şedere italienesc. În cadrul verificărilor, poliţiştii de frontieră au constatat faptul că între persoană şi fotografiile din documentele prezentate există diferenţe de fizionomie.

Ca urmare a cercetărilor, s-a stabilit că femeia în cauză este cetăţean din Sri Lanka şi a intrat legal în ţară în baza paşaportului personal şi a unei vize eliberate în scop de muncă.

Femaia a declarat că a obţinut documentele de la o persoană a cărei identitate nu o cunoaşte şi a recurs la această metodă întrucât nu deținea un document valabil pentru a ajunge în Spațiul Schengen.

În cauză, poliţiştii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei persoanei, efectuând cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals privind identitatea şi tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat.