Arad: AUDIO Consiliul Județean Arad cere 2,8 milioane euro din fonduri europene pentru a cumpăra 381 de echipamente medicale

Consiliul Județean Arad cere 2,8 milioane euro din fonduri europene pentru a cumpăra 381 de echipamente medicale destinate Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU).

„Am aprobat cumpărarea a încă 381 de echipamente medicale pentru Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, din fonduri europene în valoare de 2,8 milioane de euro. Este vorba despre paturi de terapie intensivă de înaltă performanţă, infusomate, sisteme de resuscitare, EKG portabil, concentratoare de oxigen, lămpi UV, zece aparate ecograf, o unitate chirurgicală pentru bronhoscopie, un ecograf doppler şi multe altele”, a declarat președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca.

Iustin Cionca a mai precizat că aceste echipamente se vor adăuga celor 370 de aparate medicale cumpărate de Consiliul Judeţean Arad în perioada stării de urgenţă.

În luna mai, Consiliul Județean Arad anunţa că pentru sumele deja cheltuie în pandemie, solicită rambursări din fonduri europene în cuantum de 21,8 milioane de lei.

Suma totală alocată de administraţia judeţeană SCJU Arad, de la începutul acestui an, depăşeşte 34 milioane lei, la care se adaugă sponsorizări şi donaţii de aproximativ două milioane lei.