Arad: AUDIO Copaci rupți, mai multe gospodării și străzi, inundate, la Arad. Aproape tot județul, sub 4 coduri roșii de ploi și vânt puternic

Mai multe gospodării și străzi au fost inundate în Arad și mai mulți copaci rupți cu căzut pe mașini, joi seara, în județul Arad, ca urmare a unei furtuni extrem de puternice. Aproape tot județul (75 din cele 78 de unități administrativ teritoriale) s-a aflat sub 4 coduri roșii de ploi și vânt puternic.

Avertizările meteo anunțau grindină de mari dimensiuni, frecvente descărcări electrice, averse torențiale cu până la 60 de litri de apă pe mp și vânt care a bătut chiar și cu 110 de km la oră. Inspectoratul pentru Situații de Urgență Arad a emis 4 mesaje RO-ALERT pentru populația din zonele vizate.

Probleme au fost atât în județ, cât și în municipiul Arad, iar copacii rupți au căzut pe mașini chiar și pe Bulvardul Revoluției din centrul orașului.

Mai multe gospodării, străzi și pasaje din oraș au fost inudate, dupăce canalizarea nu a mai făcut față ploii puternice.

Viceprimarul municipiului Arad, Călin Bibarț, a convocat, în cursul nopții de joi către vineri, Comitetul Local pentru Situații de Urgență

Autoritățile locale au ieșit pe teren imediat pentru a inventaria situația, iar în cursul nopții, viceprimarul municipiului Arad, Călin Bibarț, a convocat, în cursul nopții de joi către vineri, Comitetul Local pentru Situații de Urgență.

Viceprimarul municipiului Arad, Călin Bibarț.

Pompierii au intervenit în mai multe zone din județ

Pompierii din Arad au intervenit în mai multe zone.

Conform purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad, Călin Domșa, „în data de 27.06.2019 au fost emise de către ANM 4 avertizări de fenomene meteorologice periculoase Nowcasting de tip COD ROȘU, fenomenele vizate fiind: vânt puternic cu rafale de 90-110 km/h, grindina de mari dimensiuni, averse torențiale 40-60 l/mp, frecvente descărcări electrice. Aceste avertizări au fost emise pentru 75 UAT-uri. Au fost transmise mesaje RO-ALERT pentru înștiințarea-avertizarea populației pentru toate cele 4 coduri”.

„Ca urmare a efectelor fenomenelor meteo periculoase ISU Arad a intervenit in următoarele localități după cum urmează: – Chișineu-Criș: 2 misiuni de intervenție la copaci căzuți peste autoturism și carosabil (1 ASAS + MP și 3 Subofițeri) – Almaș: 1 misiune de evacuare apa din subsol la Postul de Poliție (1 ASAS + MP și 2 Subofițeri) – Arad: 10 misiuni de evacuare a apei la case, subsoluri și demisoluri inundate, 3 misiuni pentru îndepărtarea unor copaci căzuți pe carosabil (1 APIC, 2 ASAS, 5 MP, 1 ofițer și 22 Subofițeri). In această perioadă a fost activată Grupa Operativă a ISU Arad”, a mai declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad, Călin Domșa.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad, Călin Domșa.

Evaluarea pagubelor se va încheia în cursul zilei de vineri, când autoritățile vor evalua și copacii șubreziți de furtună, pentru a evita ca aceștia să provoace pagube sau chiar victime.

Sursa foto: Inspectoratul pentru Situații de Urgență Arad

Arad: AUDIO Comitetul Local pentru Situații de Urgență, convocat de către viceprimarul municipiului Arad, Călin Bibarț, în cursul nopții de joi către vineri, după ce furtuna a creat probleme în oraș