Arad: AUDIO Copile cu vârste cuprinse între 13 și 15 ani, obligate să se prostitueze în Arad. Poliția și DIICOT au descins în mai multe județe

Mai multe minore cu vârste cuprinse între 13 și 15 ani ar fi fost obligate să se prostitueze în municipiul Arad. Procrorii DIICOT Arad și polițiștii de la combaterea criminalității organizate au efectuat 9 percheziții domiciliare… 6 în Arad, 2 în Vaslui și 1 în Neamț. Ancheta vizează 5 persoane, dintre care 4 au fost arestate preventiv pentru 30 de zile.

Conform purtătorului decuvânt al Poliției Arad, Adina Acostantinesei, „din cercetări a reieșit că în perioada 2018 – 2019, mai multe persoane, cu vârste între 19 și 55 de ani, ar fi racolat victime minore, cu vârste între 13 și 15 ani, prin oferirea unor sume de bani. Ulterior, victimele ar fi fost exploatate prin constrângere psihică și acte de violență”.

„Victimele, care proveneau din familii destrămate, cu o situație financiară precară, ar fi fost obligate să practice prostituția pe raza municipiului Arad, banii obținuți fiind însușiți în totalitate de persoanele cercetate”, a ma declarat purtătorul decuvânt al Poliției Arad, Adina Acostantinesei.

Ascultă aici sau în linkul de mai jos declarația completă a purtătorului decuvânt al Poliției Arad, Adina Acostantinesei.

Fetele erau obligate să se prostitueze pentru clienți români și străini, în pensiuni din Arad, pe sume cuprinse între 100 de lei și 100 de euro, iar cei mai mulți bani ajungeau la femeia care controla rețeua. De alfel, tinerele erau găzduite în casa femeii, pentru ca aceasta să le controleze cât mai bine. Minorele au fost date ca persoane dispărute de familii și căutate de către polițiști.

Conform unor informații, traficanții le-au filmat pe tinere dezbrăcate și le amențau că dacă vor încerca să scape, vor face publice imaginile.

Suspecții sunt cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de minori, lipsire de libertate în mod ilegal, în formă agravată și pornografie infantilă, în formă agravată de trafic de minori.

Polițiștii și procurorii continuă cercetările în acest caz.