Arad: AUDIO Creșteri salariale pentru angajații Consiliului Județean Arad și cei ai instituțiilor din subordine. CJ Arad: chiar și așa, veniturile sunt tot mai mici comparativ cu Timiș sau Hunedoara

Mai mulți bani pentru angajații Consiliului Județean Arad și cei ai instituțiilor din subordine, dupăce consilierii judeţeni au votat creşterea salariilor de bază.

Conform președintelui Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca, „consilierii judeţeni au votat creşterea salariilor de bază pentru funcţionarii publici şi personalul contractual din cadrul aparatului de specialitate al Consiliului Judeţean Arad. Cuantumul creşterii salariale a fost stabilit invers proporţional cu salariile actuale, astfel încât debutanţii şi angajaţii cu veniturile cele mai mici au avut parte de o creştere mai mare, în timp ce procentele angajaţilor cu venituri mai mari au fost stabilite la un procent mai mic. Mărirea salarială a venit pe fondul rectificării bugetare, avându-se în vedere faptul că salariile angajaţilor instituţiei şi a instituţiilor subordonate, se situează pe ultimele locuri la nivel naţional”.

„În această decizie am ţinut cont şi de faptul că veniturile funcţionarilor publici şi ale personalului contractual din Consiliul Judeţean Arad şi instituţiile subordonate se situează printre ultimele locuri la nivel naţional. Când majoritatea consiliilor judeţene din ţară au mărit salariile la plafonul maxim prevăzut de lege, noi am gândit cumpătat şi am prevăzut în procent mai mic creşterea salarială, astfel încât măsura să fie sustenabilă”, a mai declarat președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca.

Președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca.

Conform unei situații prezentată decătre Consiliul Județean Arad, cu tot cu cea mai recentă majorare salarială aprobată, comparativ cu judeţele vecine cum ar fi Timiş sau Hunedoara, şi nu numai, diferenţele salariale sunt de aproximativ 5000 de lei în cazul funcţiilor de conducere, în timp ce salariile funcţionarilor publici şi ale personalul contractual din Consiliul Judeţean Arad sunt mai mici cu 3000 – 5000 de lei, în funcţie de vechime şi gradaţie.