Arad: AUDIO Cu ce se promovează Aradul la Târgul Internațional de Turism de la București: vinuri, mâncare tradițională, cetăți și Litoralul Vestului

Județul Arad este prezent la Tâgul Național de Turism de la București, pentru al 3-lea an consecutiv. Anul acesta, invitați speciali în cadrul standului județului Arad sunt comunele Șiria și Ghioroc, care își prezintă specificul pentru românii și străinii interesați de turismul din vestul țării.

Imagine

Imagine

Imagine

Zilele de joi și vineri au fost dedicate Podgoriei Miniș-Măderat, respectiv

turismului gastronomic. Vizitatorii pot degusta vinuri din cramele județului Arad, printre care și soiuri locale. Primarul comunei Șiria, Valentin Bot, și consilierul județean Garofița Popa, care conduce și Grupul de Acțiune Locală Miniș-Măderat au dus în târg produse alimentare tradiționale din zona Șiria, foarte apreciate de vizitatori. Ansamblul de la Șiria a evoluat pe scena Târgului Național de Turism, susținând un recital de dansuri ardelenești. 

 

Standul Aradului a fost vizitat de ministrul Economiei, Energiei și Mediului de afaceri, Virgil Daniel Popescu. La standul Aradului este prezent și Ovidiu Moșneag, directorul Aeroportului Internațional Arad, consilier județean.

 

Standul Aradului este organizat decătre Consiliul Județean Arad.

 

Conform președintelui Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca, „participarea Aradului la Târgul Național de Turism este importantă pentru că am investit mult în zona Podgoriei Miniș-Măderat, în Drumul Vinului, în dezvoltarea Stațiunii Turistice de Interes Local Ghioroc. La nivel național, trebuie să se cunoască acest potențial turistic al Aradului și îmi doresc să fie mai mult decât o destinație a turismului local, fiindcă avem locuri frumoase, oameni primitori și primari care recunosc potențialul dezvoltării serviciilor în comunitatea lor”. 

 

„Modernizăm 300 de km de drumuri județene și prin asta accesibilizăm județul pentru turism. Aceasta este contribuția majoră pe care Consiliul Județean Arad o poate avea în acest domeniu: investiții în infrastructură, în vizibilitate și susținerea agenților economici și a primăriilor”, a mai declarat președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca.

 

Ascultă aici sau în linkul de mai jos declarația completă a președintelui Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca.

Sâmbătă și duminică, standul Aradului de la Târgul Național de Turism va fi dedicat lacului Ghioroc, denumit Litoralul Vestului, iar primarul Corneliu Popi-Morodan va fi prezent în stand. De asemenea, Liga Studenților Universității „Aurel Vlaicu” va contribui la realizarea unui program care, pe parcursul celor două zile, va reface atmosfera Ghioroc „summer fest”.

 

Partener al Consiliului Județean Arad în organizarea acestui eveniment este Centrul Cultural Județean Arad.

Sursa foto: Consiliul Județean Arad

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.