Arad: AUDIO Cum arată dotările de la IGSU pentru salvatorii din Arad implicați în lupta cu noul coronavirus

Noi echipamente de protecție au intrat, miercuri, în folosința instituțiilor din județul Arad, care luptă în prima linie împotriva răspândirii noului tip de coronavirus.

Conform purtătorului decuvânt al Prefecturii Arad, Lucian Cozma, „echipamentele sunt primite din partea Inspectoratului General pentru Situații de Urgență și au fost repartizate Serviciului Județean de Ambulanță Arad, Direcției de Sănătate Publică a Județului Arad, Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad, Spitalului din Ineu și Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Vasile Goldiș” al Județului Arad”.

În total au fost primite și repartizate: 600 de măști tip ffp3, 3000 măști ffp2, 480 costume de protecție și 1900 perechi de mănuși. De asemenea, în folosința ISU „Vasile Goldiș” Arad au intrat 150 seturi de echipament individual de protecție, de nivel mediu, compuse din cască cu vizor, mănuși, ochelari și cizme. Aceste echipamente vor fi folosite de cadrele ce vor asigura activitatea de transport specializat a persoanelor confirmate de a fi infectate cu noul tip de coronavirus.

Sursa foto: Prefectura Arad, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Arad