Arad: AUDIO Cum va fi marcată Ziua Eroilor, joi, în Arad

Ziua Eroilor va fi marcată, joi, mai mult prin slujbe la biserică și mai puțin prin manifestări la monumentele eroilor.

Comuna Păuliș din județul Arad este locul în care în cel de-al Doilea Război Mondial s-au purtat lupte crâncene, dar armata României a ieșit învigătoare. Din cauza pandemiei însă, în acest an nu vor mai avea loc ceremonii la monumentul din fața primăriei, așa cum s-a întâmplat în ultimii 30 de ani. Va fi oficiat un parastas la monumentul din curtea Bisericii Ortodoxe din comuna Păuliș, a declarart primarul comunei Păuliș, Ioan Turcin.

Pe de altă parte, primarul orașului Pecica, Petru Antal, a anunțat că de Ziua Eroilor, la ora 12:00, se va oficia, la Monumentul Eroilor din parc, slujba de pomenire a tuturor pecicanilor care au căzut în războaie.

„Cei care participă la slujba de parastas închinată eroilor sunt rugați să poarte mască și să păstreze distanța recomandată de minim 1,5 metri unul față de celălalt”, scrie primarul Petru Antal pe contul său de Facebook.

Primăria Orașului Pecica și parohiile ortodoxe invită toți pecicanii să îi comemorăm împreună pe toți cei care s-au…

Publicată de Petru Antal pe Miercuri, 27 mai 2020

 

Conform wikipedia.org, Ziua Eroilor este o sărbătoare națională din România pentru comemorarea bărbaților și femeilor care au murit în timp ce serveau în forțele armate. În România prin Decretul-lege nr. 1693/4 mai 1920 s-a stabilit ca aceasta să fie sărbătorită în fiecare an cu prilejul zilei Înălțării Domnului, iar România a devenit prima țară care îi comemorează în aceeași zi pe eroii străini și pe cei români.