Arad: AUDIO Donație de materiale sanitare de la Crucea Roșie din Modena, Italia, pentru Spitalul Județean Arad. Alte ajutoare ajung la București

O nouă donație de materiale sanitare a fost făcută, luni, către Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad. Este vorba despre seringi, pansamente, umidificatoare de oxigen, canule nazale, sonde de aspirat sau alte materiale necesare spitalului.

Ajutoarele au venit din partea filialei de Cruce Roşie din Sassuolo- Modena, Italia. Vizita italienilor este rod al parteneriatului pe care aceştia îl au cu filiala judeţeană de Cruce Roşie Arad, de peste trei ani de zile. Aceştia au făcut o donaţie de materiale sanitare, alegând Aradul ca destinaţie pentru că parteneriatul încheiat aici funcţionează bine, iar filiala Crucea Roşie din Arad este implicată în tot ceea ce înseamnă ajutor acordat oamenilor aflaţi în suferinţă.

Oaspeții din Italia au fost primiți decătre președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca.

Alături de Iustin Cionca s-au aflat managerul Spitalului Clinic de Urgenţă Arad, Carmen Lucuţa, directorul medical, medicul Mircea Onel, şi directorul îngrijiri medicale, Otilia Popa. Coordonatorul delegaţiei italiene, Fabio Fiole, a fost însoţit de voluntari din mai multe regiuni ale Italiei, precum Genova sau Padova. Din partea filialei Crucea Roşie Arad au fost prezenţi preşedintele filialei, Beniamin Dragoş, directorul Iudita Cuvineanu şi personal medical voluntar.

„Am avut ocazia să discut cu oameni deosebiţi, oameni implicaţi în societate, oameni pentru care binele aproapelui nu înseamnă doar simple cuvinte, ci acţiuni concrete şi ajutor. Le mulţumim pentru ajutorul acordat, pentru faptul că au ales Aradul. Am discutat cu ei, am aflat lucruri noi despre modul în care funcţionează Crucea Roşie în Italia şi îmi doresc să preluăm şi noi aspecte care şi-au dovedit funcţionalitatea”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Arad, Iustin Cionca.

Preşedintele Consiliului Judeţean Arad, Iustin Cionca.

 

„Filiala de Cruce Roşie din Modena se bazează pe un număr de 500 de voluntari. Suntem persoane care avem serviciu, drept pentru care financiar vorbind, nu suntem remuneraţi de către Crucea Roşie. Activitatea de voluntariat este o activitate pornită din inimă, este o activitate pentru care ne facem timp şi pe care o iubim, pentru că ne oferă satisfacţii nebănuite. Atunci când ajuţi oamenii eşti împlinit, mişcarea de Crucea Roşie este ca o a doua familie pentru noi”, a declarat coordonatorul delegaţiei italiene, Fabio Fiole.

Delegaţia italiană pleacă marți către Bucureşti, unde Crucea Roşie din Modena va duce donaţii constând în alte materiale sanitare, ce vor fi distribuite apoi în toată ţara.

Sursa foto: Consiliul Județean Arad