Arad: AUDIO Dosare penale pentru 2 români care veneau din Italia, dar au mințit că vin din Germania ca să nu meargă în carantină. Cum i-au prins autoritățile

Două persoane care veneau din Italia, dar la controlul de frontieră au mințit, spunând că vin din Germania, s-au ales cu dosare penale.

Conform purtătorului decuvânt al Prefecturii Arad, Lucian Cozma, în cursul zilei de vineri, 20 martie 2020, un echipaj mixt format din reprezentanți ai Inspectoratelor Județene de Poliție și Jandarmi a depistat trecând liber din zona de frontieră spre autostrada A 1 (punctul de trecere a frontierei Nădlac II) un autoturism înmatriculat în Italia.
Autovehiculul a fost oprit, în acesta aflându-se două persoane adulte și un minor, domiciliate în județul Ialomița. Cele două persoane adulte au declarat că vin din Germania, însă, în urma verificărilor efectuate în autoturism s-au găsit produse cu etichete de origine italiană și bonuri fiscale de dată recentă având aceeași proveniență.

Confruntați cu acest aspect, oamenii au recunoscut că vin din Italia – regiunea Bologna – și că nu au declarat adevărul la completarea chestionarului aplicat de medicii Direcției de Sănătate Publică a Județului Arad, imediat după trecerea frontierei de stat.

Dosarul penal a fost deschis pentru fals în declarații. Cele trei persoane au plecat apoi către un centru de carantină din județul de domiciliu, însoțite de echipaje ale Poliției și Jandarmeriei.