Arad: AUDIO Mesajul pompierilor din Arad: renunțați la curățarea terenurilor prin incendiere. Astfel de incidente care pot fi evitate consumă timpul pompierilor, implicați în salvarea de vieți și lupta cu coronavirusul 

Pompierii din Arad le mulțumesc oamenilor, că în aceste zile, stau acasă dar îi roagă să renunțe la curățarea terenurilor prin incendiere.

Mesajul a fost transmis dupăce în doar 48 de ore pompierii au avut mai multe asemenea misiuni la incendii de vegetație uscată și resturi vegetale, care puteau fi evitate, dacă oamenii respectau prevederile legale și manifestau mai multă atenție.

„Facem un apel la populație ca să renunțe la curățarea terenurilor prin incendire. Doar în ultimele 48 de ore am intervenit la 17 asffel de incendii , incendii care doar datorită prezenței de spirit și profesionalismului subunităților de intervenție nu s-au propagat la fond forestier, locuințe, anexe sau la alte bunuri. Curățarea terenurilor prin incendiere se pedepsește cu amendă, iar curățarea se poate face doar în anumite condiții bine stabilite de lege”, a declarat purtĂtorul decuvânt al Inspectoratului pentri Situații de Urgență Arad, maior George Pleșca.

Suprafețele incendiate sunt sunt între câțiva zeci de metri pătrați și câteva hectare.
În toate cazurile a fost nevoie însă de intervenția pompierilor militari, ceea ce a îngreunat activitatea acestora.

Salvatorii, care au intervenit în această perioadă și la accidente sau incendii mai mari, sunt implicați în aceste zile, în mod continuu, și în acțiunile de limitare a răspândirii infecțiilor cu noul coronavirus.

Sursa foto: Inspectoratul pentru Situații de Urgență Arad