Arad: AUDIO Exercițiu impresionant al pompierilor la Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad. Cutremur, urmat de incendiu

Un impresionat exercițiu cu forțe și tehnică a Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad a avut loc, joi, la Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad, în zona fostului spital municipal din Arad.

Conform purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad, Călin Domșa, „în cadrul exercițiului s-a simulat un cutremur urmat de un incendiu, la exercițiu au participat 2 autospeciale de stingere, 1 autospecială pentru descarcerare, autoscara S 42, 1 autospecială de primă intervenție și comandă, 1 ambulanță SMURD, 2 ofițeri și 16 subofițeri”.

„De asemenea în cadrul exercițiului pe lângă acțiunile de stingere a incendiilor s-a simulat evacuarea a patru victime intoxicate cu fum, precum si acordarea îngrijirilor medicale necesare. Obiectivele exercițiului au fost atinse precum: Cunoașterea obiectivului, cunoașterea căilor de acces și de evacuare, colaborarea cu personalul de la locul de muncă și bineînțeles antrenamentul de pregătire în situații de urgență”, a mai declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad, Călin Domșa.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad, Călin Domșa.

Asemenea exerciții sunt necesare pentru ca atunci când apar cazuri reale pompierii să își poată îndeplini misiunile cât mai bine.

Sursa foto: Inspectoratul pentru Situații de Urgență Arad