Arad: Continuă căutările deținutului care a evadat din Timișoara, în urmă cu aproape o săptămână

Deținutulcare se afla în custodia Penitenciarului din Arad, care a evadat de la un punct de lucru din Timișoara, este căutat și la aproape o săptămână de la dispariție.

Reprezentanţii Penitenciarului Arad, unde era încarcerat Ion Murariu, în vârstă de 41 de ani, au declarat că au loc atât căutări în teren, cât şi schimburi de informaţii între poliţişti, jandarmi şi angajaţi ai altor instituţii din cele două judeţe, în vederea localizării evadatului, dar până în acest moment nu s-a reuşit depistarea deţinutului.

Bărbatul a fugit de pe un şantier din centrul oraşului Timişoara, unde lucra. El executa o pedeapsă de 4 ani şi 6 luni de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat, dar era încarcerat în regim semideschis. El fusese condamnat de Judecătoria Cornetu, Ilfov, la închisoare dupăce a comis furturi calificate de la 3 persoane, cărora trebuie să le plătească despăgburi de 2.500 lei.

Deținutul ar fi avut șanse să fie eliberat condiționat. În câteva luni, el ar fi putut intra în comisia pentru eliberare condiționată. Acum, riscă însă o nouă condamnare la închisoare cu executare, ținând cont că părăsirea fără autorizare a punctului de lucru este asimilată infracţiunii de evadare și se pedepsește cu închisoare de la șase luni la trei ani.

Pentru orice informaţie cu privire la deținut, oamenii sunt rugați să sune la 112 sau la Penitenciarul Arad.